Núria Espert - Romancero gitano

Romancero gitano arriba a l’Olympia amb la veu de Núria Espert

Olympia Poemes

Romancero gitano és el primer gran llibre de Federico García Lorca, on ell es descobrix i es reconeix com a poeta i Núria Espert ens acosta esta obra. Un llibre de poesies, tan aparentment fàcils, com a insondables. Per això ens quedem encara fascinats en escoltar eixe imant de les paraules que tanquen el misteri.

A través de les dones va expressar Federico moltes vegades els seus sentiments més profunds. I les actrius van encarnar a eixes dones, amb els seus cossos i les seues veus. Núria Espert és una de les actrius que des d’algun lloc va triar Federico per a encarnar-lo una vegada més, seguint la llum de Josefina Artigas, de Lola Membrives, de Margarita Xirgu…

I Núria ha respirat Federico durant molts anys. Per això a vegades, com un llampec, apareix enmig de la lectura el record d’una cosa compartida per l’actriu i el poeta més enllà del temps i de les seues normes.

En escena, els poemes de ‘Romancero gitano’ s’intercalen amb eixos comentaris i els records de Núria Espert sobre els seus treballs sobre Lorca. Esta extrema sobrietat permetrà la màxima concentració en la paraula de Lorca, la seua bellesa, la seua sonoritat, les imatges que evoca, les ressonàncies que en ella ressonen a través de la personalitat i la veu única de Nuria Espert.

 

Direcció: Lluís Pasqual
Repartiment: Núria Espert
Teatre: Olympia
Estrena: 03/11/2021
Horaris: Del 3 al 7 de novembre
Dimecres a dissabte: 20:00 h.
Diumenge: 19:00 h.
Duració: 60'
Idioma: castellà
Gènere: Poemes
Preus: Pati i llotges de pati 26€
Pis i llotges de pis 20€
+Despeses de gestió: 2€ taquilla i 2€ en línia