Presentació Biblioteca de sons i sorolls

L’Institut Valencià de Cultura i Teatre Escalante presenten ‘Biblioteca de sons i sorolls’

Actualitat

Este dimarts s’ha presentat la ‘Biblioteca de sons i sorolls’, un espectacle coproduït per l’IVC i programat al Centre del Carme pel Teatre Escalante. Es tracta d’un treball de José Antonio Portillo i Enric Monfort.

Esta obra ha sigut presentada pel director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i la directora de Teatres de la Diputació de València, Glòria Tello.

Guarinos recordà que esta va ser la primera coproducció presentada en el programa de coproduccions de l’IVC de l’any 2016 “pel seu caràcter no convencional i per l’aposta de l’IVC per participar en aquest tipus de projectes que continuen creixent amb el temps i estan en constant evolució i que fusionen diverses disciplines artístiques, com en aquest cas la música i el teatre».

Per la seua part Tello va definir la proposta com “una obra de xicotetes dimensions físiques però grans dimensions emocionals”. I ha destacat la importància del teatre com “un viver d’experiències i un laboratori emocional per a l’educació en valors tan necessària en els nostres dies.”

Entre la música i les arts escèniques

La ‘Biblioteca de sons i sorolls’ està a cavall entre la música i les arts escèniques. I es configura com a una verdadera biblioteca octogonal de fusta, artesanal, en la qual cada objecte té el seu lloc i el seu so.

En esta especial biblioteca els 35-40 visitants que entren en cada sessió assistixen a un relat en el qual el verdaderament important són les sensacions que els produixen cada un dels sons.

Per tant, és un espai màgic on viu un personatge obsessionat amb els sorolls en una biblioteca que funciona com el cervell, que connecta sons i emocions, records i diàlegs; una quantitat d’objectes aparentment inútils que generen tot tipus d’harmonies i músiques amb l’ajuda d’espectadors assistents.

En este projecte es combinen les personalitats del músic Enric Monfort i l’escenògraf José Antonio Portillo. Monfort és un músic versàtil, percussionista clàssic, compositor i creador d’espectacles, i ha destacat que “és un espectacle viu, com un joc en el qual van afegint detalls”. Per la seua part Portillo ha afirmat que “no hi ha fronteres en la comunicació, a través de les arts escèniques, és possible comunicar-se persones de qualsevol edat”.

Recorregut d’esta biblioteca

‘Biblioteca de sons i sorolls’ es va estrenar a la Universitat Jaume I de Castelló, es va representar, entre altres, al Teatre Principal de València, de Castelló i de Palma de Mallorca, als Teatros del Canal a Madrid, a Temporada Alta de Girona i enguany també ha format part de la programació del Teatre Lliure de Barcelona.

Dates: del 20 al 25 de noviembre

Horari: sessions matinals destinades a públic escolar i el dissabte i diumenge per la vesprada, a les 17.30 i 19.00 hores, per a públic general.

FITXA DE L’OBRA