Programació 2020-2021 Teatre Escalante

L’Escalante presenta la seua programació 2020-2021

Actualitat

Dins de la coneguda com a “nova normalitat”, el passat dia 26 va ser presentada la nova programació del Teatre Escalante per a la temporada 2020-2021, a càrrec de la diputada d’este, Glòria Tello, amb el programador en trànsit, Gabi Ochoa.

Tello indicà d’esta nova programació que “hem canviat les formes, obrint-nos a diverses convocatòries per a garantir la transparència i la igualtat d’oportunitats. Una nova forma de procedir, una forma més democràtica, més participativa, més transparent i en la qual totes i tots els professionals tenen accés a treballar amb nosaltres”

La diputada informà que s’havien seleccionat tres obres en esta convocatòria: ‘Cremallera’, de Sonia Alejo, Premi de Teatre Infantil Escalante 2018; ‘Rebel·lió’, de Marea Danza; i la producció pròpia ‘Lluna’, de l’Horta Teatre. Esta última obra havia quedat pendent de la passada temporada i ha estat reprogramada.

Les obres seleccionades per L’Escalante

‘Cremallera’: com hem dit va ser premi teatre infantil Escalante 2018. Es tracta d’un text compromès i una mirada fonamental als xiquets i xiquetes als camps de refugiats. Esta serà la primera producció i s’estrenarà al mes de novembre d’enguany al Teatre El Musical.

‘Rebel·lió’: esta és una peça de dansa, inspirada en el clàssic d’Orwell ‘Rebel·lió a la granja’. Esta obra és de Marea danza i dirigida per La teta calva. Esta proposta s’estrenarà a Dansa València 2021 dins del cicle ‘Danseta pels més menuts’ al mes d’abril del 2021.

‘Lluna’: de L’Horta Teatre i creada per Juan Pablo Mendiola. Com hem explicat adés esta obra no es va poder dur a terme per motius de força major. Es tracta d’un espectacle visual i una experiència que combina arts escèniques, poesia, ciència i tecnologia. Es representarà al Teatre Principal entre febrer i març 2021.

Els cicles de l’Escalante per a 2020-2021

Respecte als cicles d’esta programació de l’Escalante per a 2020-2021, hi ha una novetat: el cicle  ‘Joves’ en el qual es plantegen propostes d’arts escèniques dirigides a la joventut, a partir del 12 anys.

En este sentit trobem un cicle que acollirà al mes d’octubre 3 propostes: ‘Fiesta fiesta fiesta’, proposta de Lucia Miranda i la companyia Cross Border Project i una mirada a la interculturalitat als instituts; ‘Spoiler alert’, de la companyia La Lola Boreal, que barreja noves tecnologies, milenials, centenials i dansa i teatre; i finalment ‘Conservando memoria’, un viatge als records dels nostres majors de la companyia Patio Teatro. En este cas és premi millor autoria a Feten 2020

A més, hi haurà una col·laboració amb Russafa escènica. Esta tindrà el seu inici el 30 de setembre amb “Los protagonistas”, de la companyia El Conde de Torrefiel. Es tracta d’un dispositiu escènic pensat per al públic més jove, on se li oferix una situació de ficció per a construir una experiència vital.

A banda d’estes novetats, trobem els cicles tradicionals de temporades anteriors. D’esta manera, Escena diversa arribarà a desembre 2020 i gener-febrer 2021. El públic podrà fruir del circ de la mà de Trocola circ i la seua proposta ‘Emportats’. Una barreja de teatre, titelles i audiovisual en un viatge pel mediterrani amb ‘Peregrinos’ de El Pavón Teatro Kamikaze i Violà Producciones. I la bogeria de Gorakada en la seua adaptació de ‘Pinocchio’.

També hi haurà una adaptació del 20.000 llegües de viatge submarí a ‘Nautilus’, de la companyia valenciana La Negra. Per la seua banda, la màgia i la visualitat la portarà Maduixa amb ‘Lú’; i una història de bruixes sense bruixes de la companyia Marie de Jongh amb ‘Ikimilikiliklik (mi pequeña)’.

Quan arribe el final d’any arribarà el cicle Nadal a l’Escalante, representat al Teatre Principal. En este cas hi participaran dos companyies. En primer lloc trobem Títeres etcètera, la qual farà un concert amb grans animals titelles en ‘Soñando el carnaval de los animales’. I l’humor, la diversió i l’aventura de ‘Crusoe’, vindrà gràcies a l’adaptació de la companyia Markeliñe.

Per als més menuts

El cicle El Menut teatre, pensat per a xiquets menors de 5 anys, serà igual que la temporada passada, per no haver fer cap de les seues representacions. D’esta manera trobem: ‘Sabates noves’ de Teatre de l’Home Dibuixat; la dansa ‘Blink flash duncan’; el joc al circ en ‘Cache-cache’; i Blanko’, on els xiquets poden pintar a Johnman.

I per als adults

Quant als adults tenim Teatre de la memòria, en col·laboració amb la delegació de Memòria històrica de la Diputació de València i amb l’Aula de teatre de la Universitat de València. En este cicle, hi haurà un col·loqui amb la companyia i experts del tema tractat en l’espectacle, després de cada representació.

En este cicle es representaran ‘Estos días azules’, de la companyia de dansa CocinandoDanza sobre la vida de Machado; arts vives de la mà de Societat Doctor Alonso en ‘Y los huesos hablaron’; teatre-documental amb ‘Homenaje a una desconocida’ de la companyia valenciana Teatro de la Catrina; i finalment ‘Vidas enterradas’, una coproducció entre 4 companyies espanyoles, entre elles la valenciana l’Om Imprebís. Es tracta d’una adaptació del programa del mateix nom de la cadena Ser.