Borja López, Torneig Dramatúrgia Valenciana

Borja López guanyà el Torneig de Dramatúrgia

Actualitat

Finalment Borja López Collado es va proclamar guanyador del “cinturó” de la quarta edició del Torneig de Dramatúrgia Valenciana, gràcies al text “HIPOCONDRIArt o per què tot em passa a mi?”. La final es va disputar a la Sala Matilde Salvador de la Nau este passat 29 de gener.

Uns combats sorprenents, plens de creativitat, que van entusiasmar a públic que va omplir el pati de butaques de La Nau. I com a mestra de cerimònies va tornar a actuar Pilu Fontán. Sobre el ring es van enfrontar “El benjamí Button de Patraix” Borja López Collado i “La curva de la Plana” Begoña Tena.

Les dos obres havien de tindre entre 20 i 35 minuts de duració, dos personatges i una frase inclosa en el text: “Maleït cavall que provoques la destrucció d’allò que t’envolta”, extreta de l’obra de Adrián Novella, guanyador de la passada edició.

Davant estes premisses, Begoña Tena va proposar el text ‘Paréntesis’, interpretat per Cristina Fernández i Álvaro Báguena. Per part seua, Borja López va oferir el text “HIPOCONDRIArt” interpretat en esta ocasió per Jaime Linares i Ángel Figols. Humor surrealista i certs tocs d’àcida crítica social van batallar en este peculiar ring, al qual també van pujar el director adjunt d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura, Roberto García i el dramaturg Jordi Casanovas. Este últim va iniciar esta competició en el Festival Temporada Alta de Girona fa huit anys,

El públic va decidir que fora Borja López el guanyador d’esta edició del Torneig de Dramatúrgia Valenciana, després de set combats realitzats en el Teatre Arniches d’Alacant, el Principal de Castelló i la Sala Matilde Salvador de València. En total han participat en esta edició huit dramaturgs i 29 actors.

 

Borja López Collado