Aniversari Teatre El Musical (TEM)

El Teatre El Musical celebrà el IV aniversari

Actualitat
Data: 12/11/2019

Dissabte passat 9 de novembre el Teatre el Musical (TEM) celebrà el seu IV aniversari. Tot un dia ple d’activitats on es va poder vore de matí el teatre de carrer, a càrrec de la companyia castellonenca Visitants. Allí actuà Vicente Arlandis, qui col·labora habitualment amb este centre i Mario Montoya, artista, docent i coordinador dels tallers d’especialització Diàleg Obert del propi TEM.

També hi hagué temps per a la poesia viva de la mà de Jesús Ge, i de l’experimentació sonora a càrrec de Martí Guillem.

I a la vesprada el teatre de sala. En este cas la responsabilitat va ser del Col·lectiu Himen. En esta programació també ha col·laborat el Festival Cabanyal Íntim, i s’ha donat visibilitat a diverses classes de cultura. Així, amb arrels als carrers també s’ha donat entrada a temes d’actualitat, com ara el feminisme o la investigació de nous camins a l’expressió artística.

I la part més festiva vingué de mans del DJ suïs Kalabresse, Nonai Sound DJ i Bemol Inquieta. Vora 15 hores de cultura ininterrompuda, des dels carrers del barri als corredors del teatre, la seua cafeteria, el hall o el propi escenari. Un aniversari celebrat ininterrompudament.

Va ser en novembre de 2015 quan este Teatre El Musical va reobrir les seues portes, en recuperar l’Ajuntament la seua gestió. Des d’eixe moment es va convertir en un centre cultural municipal, dedicat a les expressions artístiques i escèniques contemporànies. D’esta manera en este espai té cabuda tot tipus de disciplina i es mira especialment per la qualitat.

Maite Ibáñez, regidora d’Acció Cultural, indicà que “Hem treballat molt en tindre una gestió transparent, seguint el Manual de Bones Pràctiques en la Cultura Valenciana per a incloure als professionals del sector en la coordinació i programació artística de les sales. El TEM n’és un bon exemple perquè ha aconseguit connectar amb la realitat del barri i de la ciutat, fer accessible la cultura d’alta qualitat i amb tot tipus d’expressió. A més, ha permès que la gent que vol vore bones propostes escèniques no es quede només al centre, també pot trobar-les a un barri amb tanta personalitat com El Cabanyal”.

Compartir:
Facebooktwitterredditpinterestmail